Pages

Wednesday, December 22, 2010

Restoran-restoran pelik

Restoran atau kedai makan merupakan perniagaan yang biasa orang buat. Di Malaysia atau di Brunei, perniagaan restoran boleh dimasukkan dalam kategori Monopolistic Competition. Jumlah restoran yang banyak akan menyebabkan peniaga perlu menarik pelanggan untuk terus bertahan dalam pasaran. Tarik pelanggan tak semestinya dengan meletak pelaris kedai atau guna bomoh..hehe…Apa yang boleh dibuat adalah dengan membuat perbezaan atau differentiate restoran kita dengan yang lain. Huh..bagi lecture plak aku..hehe..layan la contoh2 restoran2 yang berjaya membezakan diri mereka dengan restoran yang lain.


1. Makan malam di udara 


Makan malam di atas udara setinggi 50 meter. Ia dilengkapi dengan meja untuk 22 orang serta 3 orang staf (chef, waiter, entertainer). Orang yang gayat tidak digalakkan dinner kat sini. Banyak lagi tempat makan kat darat. 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...